Klikk her for å sammenligne lånSlik sparer du penger på forbrukslån

I et stramt kredittmarked kan det å kvalifisere for et personlig lån kan være en ekstraordinær prestasjon i seg selv. Men bare fordi du kvalifiserer betyr det ikke at du bør betale for uansett vilkår utlåner tilbyr. Det er mange måter å spare penger på når du tar ut et forbrukslån som kan gjøre en stor forskjell når du begynner tilbakebetalingen. Det å finne det rette forbrukslånet med tanke på vilkår, renter, og funksjoner som du ønsker vil best oppnås ved å se litt rundt.

Før du søker om forbrukslån

Før du søker om forbrukslån bør du avgjøre hvilken type forbrukslån du ønsker å motta. De to typer lån du kan skaffe er sikret og usikret. Et sikret forbrukslån er mindre risikabelt for utlåner fordi du er pålagt å stille sikkerhet (vanligvis hjem eller bil) for å sikre lånet og institusjonen vet at du ikke fort får gjeldsproblemer.

Sikret forbrukslån er den vanligste type personlige lån, og du vil spare penger ved å ta ut denne typen lån (i motsetning til et usikret forbrukslån) i forhold til interesse at du vil bli belastet på prinsippet. Disse besparelsene kan være ganske betydelige – bare noen få dråper i prosentpoeng av interesse kan bli tusenvis av dollar i besparelser. I tillegg kan forbrukslån med sikkerhet vanligvis betales tilbake for en lengre periode enn usikret personlige lån, noe som gjør dem flott for de låntakere som er på et strengt budsjett på grunn av lavere månedlige utbetalinger som følger med en lengre nedbetalingsplan.

Et usikret forbrukslån, derimot, er mindre risikabelt for deg som låntaker fordi du ikke godtar å tillate en kausjon skal plasseres på ditt hjem eller bil, slik at hverken elementet er i fare for inndragelse eller tvangssalg. Usikret forbrukslån kan koste opp til tre prosent mer i renter, noe som kan være en svært betydelig ekstra kostnad over en periode på flere år og gjøre tiden lengre for å bli kvitt gjeld.

Men vi anbefaler å ta forbrukslån uten sikkerhet da det er en mye kjappere prosess og du vil ha pengene på konto etter kun et par dager.

Lån så mye som du trenger

Du kan låne så mye som du trenger når du tar ut begge typer av personlige lån. De fleste personlige lån starter på rundt 10,000 og går opp til 250,000 eller mer, avhengig av din inntekt og din evne til å tilbakebetale et forbrukslån. Dette vil være en fin måte å få det beløpet som du faktisk trenger.