Klikk her for å sammenligne lånLån uten sikkerhet

Har du bruk for å ta opp et lån, men har ikke lyst til å stille ditt hus, bil eller båt som sikkerhet? Hvis det er tilfellet med deg så er det mange tilbud på markedet som tilbyr såkalte lån uten sikkerhet. Fordelen ved disse lånene er at du ikke risikerer at banken, kredittforeningen eller finansinstitusjonen tar ditt hus eller bil hvis du ikke kan tilbakebetale lånet ditt. Omvendt så er ulempen ved låneordninger uten sikkerhet typisk høye renter og mange gebyrer som fører til høye effektive renter.

Lån uten sikkerhet – kort fortalt.
Låneordninger uten sikkerhet skiller seg fra tradisjonelle lån ved at långiver ikke krever noen sikkerhet. Sikkerhet er her typisk ting slik som hus, bil, båt, campingvogn, hvitevarer, elektronisk utstyr og andre dyre gjenstander. Ulempen ved lån uten sikkerhet er imidlertid samtidig at fordi det ikke er noen sikkerhet, så vil finansinstitusjonen også kreve en langt høyere rente enn ved normale lån.

Et relevant spørsmål for deg er her om du kan ta opp nye lån, selv om du allerede har gjeld og er registrert i det offentlige debitorregisteret. Det enkle svaret er her at det avhenger av det enkelte finansinstitusjonen eller kredittfirma: Hos noen kan du låne, selv om du er registrert,og hos andre kan du ikke.

Likeledes skal du hos alle finansinstitusjoner være over en viss alder for å låne penger. Minst 18-25 år, alt ettersom hvor du søker.

Hvor kan jeg finne tilbud på lån uten sikkerhet?
Markedet innen låneordninger uten sikkerhet er både stort og bredt. Samtidig så er det også en svært stor fluktuasjon mellom de forskjellige finansinstitusjonenes priser, derfor gjør du klokt i å undersøke markedet omhyggelig før du signerer lånekontrakten. Ønsker du et godt overblikk over de forskjellige kredittforeningenes priser, så kan det være en god idé å logge inn på hjemmesidene til de forskj. bankene.

De forskjellige firmaene opererer også alle med forskjellige løpetider på lånet ditt. For eksempel har løpetider på mellom 24 og 60 måneder mens andre har løpetid fra 12 og helt opp til 144 måneder. Det du imidlertid skal fokusere oppmerksomheten din på er særlig de effektive rentene.

Velg lånene dine med omhu
Skal du ta et lån, men er utrygg med å stille campingvognen, fjernsynet eller den nye bilen som sikkerhet? I så fall, så kan du sannsynligvis dra nytte av låneordninger uten sikkerhet. Imidlertid skal du her være oppmerksom på at de årlige kostnadene i prosent for disse lånene er betraktelig høyere enn tradisjonelle lån tatt i banken. Imidlertid, hvis du har bruk for penger her og nå og ikke ønsker å øke risikoen ved å stille noe som sikkerhet så er lån uten sikkerhet noe som du med fordel kan ta opp.